Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Kezdetét vette a fizetős X tesztelése

Könnyen lehet, hogy hamarosan már csak fizetés ellenében lesz hozzáférhető a korábban Twitter néven ismert platform.

...svg content...Fotó: Unsplash/bruce mars
PC

Szabó Kata

Szerkesztő

Az X vezetősége úgy döntött, hogy az új felhasználók esetében évi egy dollárt számít fel a legfontosabb funkciókhoz való hozzáférésért, beleértve a tweetelés, a válaszadás és a retweetelés lehetőségét is. A döntés a szerdai nappal lép életbe az új-zélandi és Fülöp-szigeteki felhasználók számára.

A vállalat stílusosan az X-en jelentette be „Not a Bot” nevű új programjának részleteit, amelyet egyelőre Új-Zélandon és a Fülöp-szigeteken tesztelnek. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

A program az egyik legjelentősebb lépés azóta, hogy Elon Musk közel egy évvel ezelőtt átvette a vállalat irányítását, célja pedig az lenne, hogy fellépjenek a botok és a spamek jelenléte ellen.

Az új rendszer szerint az új felhasználóknak igazolniuk kell a telefonszámukat és egy dollárt kell fizetniük, ha olyan alapvető funkciókat szeretnének használni, mint a tweet, retweet, könyvjelzők és a like-ok. Azok, akik nem fizetik ki az egy dollárt, csak olvasó módban használhatják majd az X-et.

A vállalat megerősítette, hogy a program nem vonatkozik a meglévő felhasználókra, illetve hozzátették azt is, hogy nem profitforrásként tekintenek a dologra.

A teszt azonban elindította a pletykákat, hogy az X valójában azt tervezi, hogy egy nap minden felhasználótól díjat kér a szolgáltatás használatáért. Mindez egybevágna azzal, amit Elon Musk múlt hónapban egy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel folytatott beszélgetésen mondott, miszerint a botok és a spamek elleni küzdelem részeként fontolgatja a platform fizetőssé tételét.

Mások azt is felvetették, hogy Musk régóta szeretné, hogy az X hozzáférést szerezzen a felhasználók hitelkártya- és számlázási adataihoz, ami előmozdítaná azt a tervét, hogy banki és egyéb pénzügyi szolgáltatásokat hozzon az X-re.

Megágyaztak a demokraták Biden visszalépésének?

Az Egyesült Államok Demokrata Pártja váratlan lépésre szánta el magát Joe Biden hivatalos elnökjelölti státuszával kapcsolatban.