A The Witcher 3 átlépte az 50 millió eladott példányt

Fotó: CD Projekt Red
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CD Projekt Red címe ezzel bekerült minden idők 10 legjobban fogyó játéka közé.

Az Adam Kiciński vezérigazgató és elnök által vezetett Q1 2023-as eredménybeszámolóból derült ki, hogy a The Witcher 3: Wild Hunt elérte az 50 millió eladott példányszámot világszerte. A CD Project Red vezérigazgatója büszkén osztotta meg a nem mindennapi eredményt:

Soron kívül HÉV-vel ütközött egy autó Szigetszentmiklóson, jóformán eltűnt az egyik oldala (fotó)

„Nagyon büszkén mondhatom, hogy a The Witcher 3: Wild Hunt elérte az 50 millió eladott példányt. Ezzel a nyilvános adatok szerint a The Witcher 3 minden idők 10 legkelendőbb videójátéka közé került.”

A The Witcher 3 ezzel megelőzte a Pokemon Yellow, Blue és Red címeket, melyekből összesen több mint 47 millió példány fogyott. Eközben a Red Dead Redemption 2 és a Mario Kart 8 egyenként 53 millió példányban kelt el, ezt a számot pedig a The Witcher 3 is elérheti hamarosan.

Az eredménybeszámoló során az is kiderült, hogy a Witcher-trilógia mindhárom részéből összesen 75 millió darabot adtak el. A sorozat 2007-ben indult PC-n az első résszel, míg a The Witcher 2: Assassins of Kings 2012-ben érkezett PC-re és Xbox 360-ra.

A The Witcher 3 2015-ben jelent meg PS4-re, Xbox One-ra és PC-re, majd végül Nintendo Switch-re és az új generációs konzolokra, köztük PS5-re és Xbox Series X|S-re is. Miután pedig a Netflixen debütált a sorozat, a franchise ismét hatalmas népszerűségnek örvendett.

A The Witcher 4 (kódnevén Polaris) jelenleg fejlesztés alatt áll, de nagy valószínűséggel 2025-ig nem fog megjelenni. Úgy tudni azonban, hogy a CD Projekt Red több Witcher-játékot is tervez a jövőben.