Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,791 $

WHO: ennyien haltak bele decemberben a Covid szövődményeibe

A főigazgató hozzátette, bár a halálesetek száma jelentősen alacsonyabb, mint a világjárvány csúcspontján, a megelőzhető haláleseteknek ez a szintje elfogadhatatlan.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Külföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz a múlt hónapban kiemelte a Covid-19 terjedésének aggasztó növekedését, és a hullámot az ünnepi összejöveteleknek, valamint a JN.1 változat (a jelenleg világszerte legdominánsabb törzs) terjedésének tulajdonította – írja a Portfolio az ABC News-ra hivatkozva.

Kiemelte, decemberben közel 10 ezer halálesetet jelentettek, és 42%-kal nőtt a kórházi felvételek száma mintegy 50 országban, főként Európában és Amerikában. „Bár a halálesetek száma jelentősen alacsonyabb, mint a világjárvány csúcspontján, a megelőzhető haláleseteknek ez a szintje elfogadhatatlan” – fogalmazott. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A WHO főigazgatója biztosra vette továbbá, hogy több országból nem a valós adatok érkeznek, ezért arra sürgette a kormányokat, hogy tartsák fenn az „éber” felügyeletet, mindemellett biztosítsák a kezelésekhez és vakcinákhoz való hozzáférést. Maria Van Kerkhove, a WHO Covid-19 technikai vezetője pedig azt mondta:

A légzőszervi megbetegedések száma nemcsak a Covid-19, hanem az influenza, a rhinovírus és a tüdőgyulladás miatt is megugrott. Mint mondta, arra számít, hogy ezek a tendenciák januárban egész télen fennmaradnak a Föld északi felén, ugyanakkor a déli félteke nyári szezonjában is növekedést jelez.

Ezt követően arra utalt, idén szokatlanul sokféle kórokozó kering együtt, ami olyan gyakori tünetekhez vezet, mint például a köhögés és a láz. Ezen egészségügyi kihívások leküzdésére a WHO tisztviselői lehetőség szerint a védőoltást, a maszk viselését és a jól szellőző beltéri helyiségek fenntartását javasolják.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.