Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,78 Ft
Bitcoin
58,350 $

A WHO szerint újabb nagy járványokat okozhat a koronavírus

Michael Ryan, a WHO sürgősségi igazgatója szerint tévedés, ha azt gondoljuk, hogy ha a Covid-19 leülepszik és endémiás járvánnyá válik, az a probléma végét jelenti.

...svg content...Fotó: MTI/Varga György
Külföld
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Dr. Ryan elmondta, hogy nem hiszi, hogy hamarosan már az endémiás szakaszba ér a járvány, és a vírus még nem rendeződött semmilyen szezonális vagy terjedési mintázatba, és még mindig meglehetősen változékony.

Kiemelte, hogy az endémia sem jelenti azt, hogy vége lenne, enyhülne, vagy a továbbiakban nem jelentene problémát, ugyanis még mindig képes lehet hatalmas járványokat okozni. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

Maria Van Kerkhove, a WHO Covid-19 technikai vezetője, aki maga is elkapta a betegséget, azt mondta, hogy a vírus magas szinten kering, és „hatalmas mennyiségű halált és pusztítást“ okoz – írja az RTE

„Még mindig a világjárvány közepén vagyunk. Mindannyian azt kívánjuk, bárcsak ne így lenne. De nem vagyunk endémiás stádiumban“ – mondta.

Dr. Ryan kifejtette, hogy gyakran előfordul, hogy az egykor járványos betegségek endémiás mintába rendeződnek, és a lakosság egy bizonyos rétegére összpontosítanak.

Elmondta, hogy gyakran gyermekbetegséggé válhatnak, mint például a kanyaró és a diftéria, mert „ahogy új gyermekek születnek, ők fogékonya““.

De ha az oltottsági szint csökken, mint ahogyan ez a kanyaró esetében történt, a járványok újra kitörhetnek.

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.