Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Mától ismét vízosztás lesz a vasútállomásokon, hétfőtől az autóbusz-állomásokon is

A nagy hőségre való tekintettel hétfőtől már az autóbusz-állomásokon is vizet fognak osztogatni az embereknek.

...svg content...Fotó: MÁV
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb hőségriasztás lép érvénybe, ami miatt a következő napokban még inkább figyelnünk kell magunkra és társainkra. Természetesen a MÁV és a Volánbusz is reagál a helyzetre, ami egyúttal vízosztást jelent vasútállomásokon, illetve az autóbusz-állomásokon.

A hivatalos tájékoztatás szerint a harmadfokú hőségriasztás ideje alatt július 7-től 12-ig, péntekig a MÁV-START naponta 10 és 17 óra között palackozott vizet oszt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

A kiadott közleményben megjegyzik, a Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak. Tekintve, milyen meleg idő várható, ez sokaknak nyújthat nagy segítséget.

A MÁV-Volán-csoport ezt addig tudja megtenni, amíg a készlet ki nem fogy, és arra kérik az utasokat, hogy elegendő mennyiségű ivóvízzel vagy szomjoltó folyadékkal induljanak útra. Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, veszprémi, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók.

Ami pedig a Volánbusz területét illeti, Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen osztanak majd ásványvizet.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.