Clouds
21 Budapest
Dollár
357,53 Ft
Euró
388,55 Ft
Font
442,61 Ft
Bitcoin
22,910 $

Víz fölött lebegve száguldozik minden idők legfejlettebb hidrogénhajtású jachtja

TheJet Zero Emission
Technológia
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Ha azt hittük, már láttunk egyedi koncepciókat a megújuló energiaforrások felhasználása terén, akkor gondoljuk át újra a helyzetet, hiszen egy új hajóprototípus egészen különleges dizájnt kapott.

A forradalmi öltet mögött álló svájci startup, a The Jet ZeroEmission a Zenith Marine és a DWYN vállalatokkal összefogva építette meg legújabb, zéró károsanyag-kibocsátású hajóját.

Soron kívül Még mindig a panelt a leggyorsabb eladni az ingatlanok közül

A cég sajtóközleménye szerint a jármű jövőre készülhet el, és előreláthatólag a 2023 novemberében megrendezésre kerülő COP28 klímakonferencia alkalmából repülhet először az Egyesült Arab Emírségekben.

Az egyedi kialakítású jacht futurisztikus, földöntúli külsővel rendelkezik, megfelelő működését két hidrogén üzemanyagcella biztosítja, ami amellett, hogy meghajtja az elektromos motorokat, csendes, emissziómentes hajózást ígér.

A szóban forgó cellák hidrogén és oxigén összekeverésével állítanak elő villamos energiát, ezáltal tiszta, zöld módon közlekedhet a nagyjából 10 méter hosszú jacht, amely a kapitányt is beleértve 13 embert tud szállítani.

A hajót az különbözteti meg a piacon lévő többi szuperjachttól, hogy képes úgy szárnyalni, mint egy repülőgép, miközben 90 centiméterrel a vízfelszín fölött lebeg. Ha minden az előzetes tervek szerint alakul, akkor a világ leggazdagabb embereinek szánt szuperhajót piacra is dobhatják, bár azt még nem tudni, pontosan mennyibe kerülhet majd a „luxus környezetvédősködés”.