Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Vitézy Dávid egyelőre vezet karácsony Gergely előtt

A friss adatok szerint Vitézy Dávid tartja a vezető helyét Karácsony Gergely előtt a főpolgármesteri címért, de még sok szavazatot kell feldolgozni.

...svg content...Fotó: Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelölje nyilatkozik, miután leadta szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Diana utcai általános iskolában kialakított szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, akár másfél hónapig is elhúzódhat az önkormányzati választások hivatalos eredményének közlése. Ugyanakkor ma éjfélig nagyon sok mindenre derül majd fény, arra is, ki nyeri meg Budapest vezetését.

Karácsony Gergely az utolsó napokban úgy támadta Vitézy Dávidot, ahogyan csak tudta. Kemény szavakat fogalmazott meg vele szemben, míg a rivális hol feljelentéssel, hol pedig egy frappánsabb reakcióval reagált. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A hivatalos adatok szerint 51,73%-kal vezet Vitézy Karácsony előtt, aki 42,67%-on áll, de ezek csak az első adatok, mindössze a szavazatok 0,37%-át dolgozták fel. 1091 szavazatot kapott Vitézy, Karácsony pedig 900 vokssal áll a második helyen.

Frissítés: időközben 0,89%-ra ugrott a feldolgozottsági szint, de Vitézy maradt az élen 2497 szavazattal és 50,81%-kal, addig Karácsony a második 42,88%-kal és 2017 szavazattal.