Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,738 $

A Viszkis is megszólalt Galambos Lajos bevonulása kapcsán

MTI Fotó: Ujvári Sándor
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Ambrus Attila, ismertebb nevén a Viszkis is megszólalt a zenész börtönbe vonulása kapcsán.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Galambos Lajos szerdán vonult be a baracskai börtönbe, miután 3 és fél évre ítélték gáz-, víz- és áramlopási ügyében. Eredetileg február 15-én kellett volna bevonulnia a kecskeméti börtönbe, ám egészségi állapotára hivatkozva halasztást kért, melyet végül elutasított a bíróság.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa

Az ügy kapcsán most megszólalt a Viszkis is, vagyis Ambrus Attila, aki korábban már megjárta a börtönt, a Blikknek nyilatkozva pedig azt mondta, amikor egy ismert ember kerül be a börtönbe, egy másik elítélt segíti a beilleszkedésben:

„Valószínűleg az első nap neki is a beszokásról szólt. Megkapta a fegyencruhát, a zárkáját és megismerkedett a társával, akit bent a rabok fogdaügynöknek vagy téglának hívnak.”

Ambrus elmondása szerint „a téglát” már jóval a zenész bevonulása előtt kijelölték, akinek megbízhatónak és intelligensnek kell lennie, hogy megfigyelje, hogy viseli a börtönt, hogyan viszonyulnak hozzá társai, ami biztonságot jelenthet a zenész számára. A Viszkis megjegyezte, ha bármilyen probléma merülne fel, az ő kötelessége lenne erről jelenteni az intézmény vezetőjének.

Szerinte Galambos Lajos egy talpraesett és bátor férfi, és valószínűleg már körvonalazódott benne, hogy mire számíthat. Ambrus Attila nem aggódik a zenész miatt, hiszen már korábban is volt letartóztatásban. A Viszkis megjegyezte, a napokban kell majd megjelennie a zenésznek a bíróság előtt, hogy kiderüljön, milyen munkát fog bent végezni, és ha nagyobb egészségi problémákkal küzdene, úgy valószínűleg azonnal átszállítják Tökölre, a börtönkórházba.