Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Visszatérő rosszullétekkel vezetett, végül kettős tragédiát okozott egy dobozi sofőr

Egyik autóban sem használták a biztonsági övet, ketten életüket vesztették.

Fotó: police.hu
Baleset

Bense Róbert

Szerkesztő

Vádemelést javasol a 37 éves dobozi autóvezető ellen a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. A 2022. szeptember 6-án történt karambol kapcsán újabb részletek derültek ki.

Mint a police.hu beszámolt róla, a hibázó sofőr visszatérő rosszullétekkel vezetett le több száz kilométert, a Sopronból induló férfi útközben ugyan többször megállt, ám nem sokkal úticélja előtt, Vésztő külterületén nem adta meg az elsőbbséget egy másik autósnak, és összeütköztek. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Mint kiderült, sem a balesetet okozó járművezető, sem a másik autóban ülő négy ember nem volt bekötve. Előbbi súlyosan megsérült, a vétlen kocsiban azonban ketten életüket vesztették, ketten pedig súlyos sérüléseket, maradandó egészségkárosodást szenvedtek.

Az eljárás során a vétkes sofőr elmondta, hogy útja során egy ideig egy nő is vele tartott, aki felajánlotta, hogy lepihenhet nála, mivel látta rajta, hogy nincs jól. Utólag belátta, hogy nem lett volna szabad olyan állapotban vezetnie, úgy véli, a baleset is azért következett be, mert rátört a rosszullét.

Továbbra is hatalmas probléma a biztonsági öv használatának elmulasztása

Mint arról korábban beszámoltunk, nemrég ROADPOL-akcióhetet tartott a rendőrség, március 11-17. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a hatóságok az utakon. Az eredmények lesújtóak, a tavalyinál is kevesebben használták a biztonsági öveket.

2023-ban több mint 13 ezer esetben tapasztalták a rendőrök a biztonsági öv használatának elmulasztását, ez most 15 449 főre emelkedett, túlnyomórészt (11 753 alkalommal) a sofőr nem használta azt – számolt be róla honlapján a rendőrség.

A gyermekbiztonsági rendszert 265-en nem használták, ez csaknem azonos a tavalyi eredményekkel, akkor 276-an nem rögzítették megfelelő módon a gyermekeket. A statisztika a bukósisak nélküli közlekedőkre is kitér, esetükben 52 főnél kellett intézkedni, ez a tavalyi, 96 főhöz képest jelentős javulás.