Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,59 Ft
Euró
390,35 Ft
Font
463,08 Ft
Bitcoin
67,710 $

Visszahív az Auchan egy sajtot, ha ilyet vett, ne egye meg

Mikrobiológiai meg nem felelés miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívja Prémium MMM! Cantal sajtját.

...svg content...Fotó: Wikipedia
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint az Auchan Magyarország Kft. visszahívja a forgalomból az Auchan Prémium MMM! Cantal közepesen hosszú ideig érlelt sajtot. A visszahívás a 250 grammos, 2024. július 24-i minőségmegőrzési idejű termékre vonatkozik.

A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy ne fogyasszák el az érintett terméket. A vásárlók visszavihetik a sajtot bármelyik Auchan áruházba, ahol blokk nélkül is visszatérítik annak árát. Soron kívül Irány strandolni, 34°C is lehet hétfőn

A visszahívás oka az Escherichia coli baktérium jelenléte a termékben. Az E. coli általában a melegvérű állatok és az ember normál bélflórájának része, azonban bizonyos törzsei, különösen a shigatoxintermelő E. coli (STEC), egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

Fotó: Auchan / Nébih

A STEC fertőzés tünetei között szerepelhetnek hasi görcsök, hirtelen fellépő vizes, esetenként véres hasmenés, valamint hányinger, hányás és láz. A fertőzés súlyosabb esetekben vérzéses vastagbélgyulladást, trombotikus trombocytopéniás purpurát (TTP), vagy hemolitikus urémiás szindrómát (HUS) is okozhat.

A tünetek általában a fertőződéstől számított 1-8 napon belül jelentkeznek, átlagosan 3-5 napos lappangási idővel.

Puzsér-pofon: őrizetbe vették, zárkába zárták és rabosították Ábrahám Róbertet

Mindezt a rendőrség is megerősítette, de az érintett felek újfent megszólaltak a történtekről, s elmondták saját verziójukat.