Visszaéltek a Fővárosi Állatkert nevével, hamis nyereményjátékot hirdettek

Budapest, 2022. augusztus 27. Kapunyitására várakozók az XI. Állatkertek Éjszakája rendezvény kezdete elõtt a Fõvárosi Állat- és Növénykert bejáratánál 2022. augusztus 26-án. MTI/Kovács Attila
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Fővárosi Állat- és Növénykert semmiféle játékot nem szervezett, mint ahogy azt egy álprofil állítja.

Ismét átverés terjeng a Facebookon, ezúttal a Fővárosi Állat- és Növénykert nevében próbálnak adatokat kicsalni a gyanútlan felhasználóktól. Az állatkert közleményben figyelmeztetett, hogy ne dőljenek be az álprofilnak.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

„A Fővárosi Állat- és Növénykert felhívja a figyelmet, hogy jelenleg nyereményjátékot nem szervez. Kérjük ne dőljenek be a közösségi oldalon létrehozott álprofilnak! Álprofil jelent meg a Facebook közösségi oldalon (Fővárosi Növény- és Állatkert Magyarország néven), ahol hamis nyereményjátékra invitálnak az Állatkert nevében.”

„A nyereményjátékban azt állítják, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert játékában 10×4 darab jegyet nyerhetnek azok, akik kommentelik az adott posztot, majd a gyanútlan érdeklődőt átcsábítják a Messengerre, ahol 2 kérdést intéznek hozzá.”

„A Fővárosi Állat- és Növénykert felhívja a figyelmet, hogy jelenleg nyereményjátékot nem szervez, továbbá születésnapját nem most ünnepli. Arra kérjük közösségünket, látogatóinkat hogy semmiképp se osszák meg személyes adataikat ezeken az oldalakon! A Fővárosi Állat- és Növénykert hivatalos facebook oldala www.facebook.com/allatkert/ címen érhető el” – írják.