Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

A mobilját nyomkodhatta a villamossal ütköző turistabusz sofőrje (videó)

A balesetet a villamos vezetője nem tudta elkerülni, hiába fékezett.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Baleset

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint arról korábban már beszámoltunk, vasárnap délután baleset történt Budapesten a Kálvin téren, amikor egy turistabusz és egy villamos összeütközött egymással. A kíváncsiskodók gyorsan ellepték a területet, majd a hatóságok is megérkeztek a helyszínre. Azt akkor még nem lehetett tudni, pontosan mi történt, az anyagi kár viszont jelentősnek tűnt.

Mindemellett arról érkezett hír, hogy egy ember könnyebben megsérült. Nemrégiben pedig a BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság közzétette a hivatalos közösségi médiás oldalán a balesetről készült videót. A térfigyelő kamera által rögzített felvételén látható, hogy a turistabuszt vezető cseh állampolgárságú férfi nem a vezetésre figyelt.

Minden bizonnyal a mobilját nyomkodta, mielőtt összeütközött volna a villamossal. A BRFK közlése szerint a buszsofőr nem ment át a piroson, a zöld jelzésen haladt, majd le akart kanyarodni a Múzeum körútról az Üllői útra. „Csak hát épp egy sávval odébb volt az a zöld jelzés, és az az egyenesen haladóknak szólt” – írják a posztban.

A busz volánja mögött ülő férfi azonban nem figyelt, és az egyenesen haladó sávból lekanyarodott, be a villamos elé. A balesetet a villamos vezetője nem tudta elkerülni, hiába fékezett, az ütközés következtében rajta kívül egy utas is könnyű sérüléseket szerzett. „A rendőrök a helyszínen szabálysértési eljárás indítottak a cseh állampolgárságú férfi ellen” – teszik hozzá.