Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

A világ óceánjai tavaly minden egyes nap új hőmérsékleti rekordot értek el

Ennél rosszabb hír nem is érkezhetett volna az éghajlatváltozás kapcsán.

Fotó: Unsplash/Joseph Barrientos
Greenbox

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) és a Maine-i Egyetem klímaelemzőjének adatai szerint a világ óceánjainak felszíni hőmérséklete tavaly március közepén kezdett napi rekordokat dönteni, ami masszív aggodalomra ad okot a tengeri élővilág és a szélsőséges időjárás miatt az egész bolygón.

Joel Hirschi, a brit Nemzeti Oceanográfiai Központ tengeri rendszerek modellezésével foglalkozó munkatársa rámutatott, a riasztó tendencia tavaly elkezdődött és nem úgy tűnik, mintha megfordulna, mivel 2024-ben is rendre dőlnek meg az újabb és újabb hőmérsékleti rekordok az óceánokban. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy nem meglepőek a rekordok, hiszen az óceánok folyamatos melegedéséért az ember okozta globális felmelegedés, a tengeri hőhullámok sorozata és az El Niño is felelős. A CNN jelentése szerint a szakértő rámutatott, a legkomolyabb következmények a tengeri élővilágra és a globális időjárásra vannak hatással.

Az óceánok globális felmelegedése ugyanis csak tovább erősítheti a már így is pusztító hurrikánokat és más szélsőséges időjárási eseményeket, beleértve a perzselő hőhullámokat és az intenzív esőzéseket. A szakértő rámutatott, az óceánok felmelegedése megteremti a terepet a vadabb hurrikánok kialakulásához.

Júniustól hét kínai város lesz elérhető közvetlen légijárattal Budapestről

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy új közvetlen légi összeköttetés jön létre a két ország között.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.