A világ legnagyobb harcsáját fogta ki egy olasz horgász

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint az elvesztésétől való félelem miatt majdnem pánikba esett, hiszen 23 év alatt sosem látott még ilyen óriási halat.

Egy olasz horgász, Alessandro Biancardi teljesen megdöbbentette az egész horgászvilágot, ugyanis néhány nappal ezelőtt egy 285 centis harcsát fogott ki, amikor a Pó folyónál horgászott, s ez azt jelenti, hogy 4 centivel megdöntötte a korábbi világrekordot.

Soron kívül HÉV-vel ütközött egy autó Szigetszentmiklóson, jóformán eltűnt az egyik oldala (fotó)

„Csendben közelítettem meg az első helyet és néhány dobás után jött az erőteljes kapás, a hal néhány másodpercig mozdulatlan volt, mielőtt kimerítő küzdelembe kezdett volna az erős áramlatok és sok víz alatti akadály között”

– írta beszámolójában.

Majd azzal folytatta, miszerint 40 végtelen percig küzdött a példánnyal, s amikor először felbukkant a felszínre, akkor tudatosult benne igazán, hogy egy „szörnyeteg” akadt a horgára, amitől teljesen elborította az adrenalin – írta a hirado.hu.

„Az elvesztésétől való félelem miatt majdnem pánikba estem, hiszen egyedül kellett szembenéznem a legnagyobb harcsával, amit az elmúlt 23 év során láttam”

– fogalmazott, kiemelve, hogy később szerencsére jól végződött a történtet.

Biancardi arról is szót ejtett, miszerint később visszaengedte a halat a vízbe, hogy „másnak is akkora örömet okozzon, mint neki, ha sikerül elkapnia”. Majd hozzátette, a harcsa méreteit tíz szemtanú igazolásával rögzítették, és hamarosan hivatalosan is a világ legnagyobb kifogott harcsájaként tartják majd számon.