Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Megette a világ egyik legcsípősebb chipsét, meghalt egy 14 éves fiú

A chips a világ két legcsípősebb chilipaprikájából készült.

...svg content...Fotó: Unsplash/Viktor Forgacs
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A 14 éves Harris Wolobah a massachusettsi Worcesterből tavaly vesztette életét, miután a gyártó One Chip Challenge nevű kihívásának részeként megevett egy Paqui chipset. A chips a világ két legcsípősebb chilipaprikájából készült.

A Sky News szerint azonban még csak most került nyilvánosságra, hogy a 14 éves fiatalnak a chips elfogyasztása után leállt a szíve és életét vesztette. Harris Wolobah tavaly szeptember 1-jén hunyt el. Soron kívül Ország Karácsonyfája: már kivágták a hatalmas fenyőt, ma útnak indítják (videó)

A közösségi médiában népszerű kihívás lényege az volt, hogy meg kellett enni a világ egyik legcsípősebb tortillachipszét, a Paqui Carolina Reaper chipset, majd a lehető leghosszabb ideig elviselni annak igen kellemetlen következményeit, mielőtt a résztvevők ennének vagy innának valamit a csípősség enyhítése érdekében.

A boncolás megállapította, hogy a tinédzser „magas kapszaicin-koncentrációjú élelmiszer-alapanyag közelmúltbeli elfogyasztása mellett bekövetkezett szív- és légzésleállásban halt meg”. A kapszaicin az az összetevő, mely a chilipaprikák csípősségét adja.

Google kereső: ezt nehogy beírja, ellophatják minden adatát

Meglepő módon próbálnak a hackerek hozzáférni a Google keresőt használók személyes adataihoz.

Kutatás bizonyítja, meglepő hatása lehet a rendszeres tojásfogyasztásnak

Bár ebben az állati élelmiszerben sok a koleszterin, a kutatók úgy vélik, egyáltalán nem egészségtelen, sőt: rendszeres fogyasztásának kifejezetten jó hatása lehet egy új tanulmány szerint.

Mit együnk és mit ne, ha elkerülnénk az őszi betegségeket? Ezt mondja a szakértő

Egy dietetikus elárulta, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket érdemes előnyben részesíteni vagy elkerülni, ha a cél az, hogy ősszel és télen is csúcsformában legyen az immunrendszerünk.