Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

Szélvihar Magyarországon: itt vannak a beszédes számok

Fotó: Tűzoltók dolgoznak a főváros XX. kerületében, ahol egy felújítás alatt lévő üzlet tetejéről szakította le a lemezfedést a viharos szél 2022. január 17-én. MTI/Mihádák Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A viharos szél miatt a tűzoltók rengeteg helyszínre vonultak ki, több megyében is szükség volt a munkájukra.

Hétfőn a viharos szél miatt 241 helyszínre riasztották a tűzoltókat; elsősorban lehasadt ágak, kidőlt fák okoztak fennakadásokat.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd reggel az MTI-vel azt közölte, hogy a legtöbb bejelentés Győr-Moson-Sopron, Fejér, Pest és Komárom-Esztergom megyéből érkezett, de a fővárosban is a szokásosnál többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

A legtöbbször az útra szakadt ágak, kidőlt fák akadályozták a forgalmat, de néhány esetben parkoló és közlekedő járművek is megsérültek a viharos szél miatt. Több épület kéményét és tetőszerkezetét is megrongálta a szél, a tűzoltókat harmincegy ilyen esethez riasztották – írták.

Változik a menetrend a Keleti pályaudvart érintő vonalakon, kábellopás történt

Hétfő délután a viharos szél felborított egy kamiont Veszprém megyében, Nemesvámosnál, a 77-es főúton, a tűzoltók daru segítségével emelték vissza kerekeire a járművet. Az OKF azt kérte, hogy a viharos szélben mindenki fokozottan figyeljen a fák, fasorok, állványzatok közelében.

(MTI)