Clouds
21 Budapest
Dollár
353,89 Ft
Euró
390,00 Ft
Font
438,56 Ft
Bitcoin
23,760 $

Felszínre hozták az aknába zuhant 10 éves vietnami fiú holttestét

Fotó: A VNA vietnami hírügynökség által közreadott képen mentőalakulatok tagjai folytatják a betoncsőbe esett vietnami kisfiú mentését Dong Thap tartományban 2023. január 4-én. A 10 éves Nam még december 31-én egy hídépítkezésen egy földbe süllyesztett, 35 méter hosszú betoncsőbe esett, amikor társaival vashulladékot keresett. MTI/EPA/VIETNAM NEWS AGENCY
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő

A vietnami állami média tájékoztatása szerint ma reggel megtalálták és felszínre hozták annak a 10 éves fiúnak a holttestét, aki három hete betoncsőbe esett egy építkezésen.

A 10 éves fiú a dél-vietnami Dong Thap tartományban épülő híd egyik 35 méter hosszú, üreges betoncsövének szűk, 25 centiméter átmérőjű nyílásán keresztül esett a mélybe még január elején. A mentőmunkásoknak mostanra sikerült 25 méteres mélységig leereszkedniük, ahonnan végül speciális eszközökkel emelték ki a a holttestet, számolt be róla az AFP.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

A fiú valószínűleg akkor esett az aknába, amikor az építkezésen társaival együtt vashulladékot keresett. A baleset után azonnal még segítséget hívott, ám ezt követően már nem hallottak felőle.

A szűk nyílás miatt a mentőcsapatok számára lehetetlen volt a mentés azonnali megkezdése, később pedig a betoncső körül lévő talaj felpuhítására és az annak fiúval együtt történő felhúzására tett kísérletek is kudarcba fulladtak.

A baleset után négy nappal a fiút halottnak nyilvánították, azóta több százan dolgoztak a holttest kiemelésén.