Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Videón a kabuli repülőtér kifutópályáját megtisztító Apache helikopterek

Afgánok százai rohantak a kabuli repülőtér felé – az országból kivezető utolsó, nem a tálibok ellenőrzése alatt álló útvonal –, miután a felkelő csoportnak sikerült bekerítenie, majd behatolnia a fővárosba, és átvennie a hatalmat.

Fotó: Twitter/Reuters
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A közösségi médiában felbukkant egy videó, amelyen látszólag az amerikai hadsereg AH-64 Apache helikoptereket használ, amelyek alacsonyan repülnek a kabuli repülőtér kifutópályája felett, és az ARD újságírója, aki eredetileg közzétette a videót, azt sugallja, hogy „megtisztítják a kifutópályát” az emberektől.

Utóbbiak kétségbeesetten próbálnak feljutni minden induló repülőgép fedélzetére, hogy elmeneküljenek a tálibok elől, akik augusztus 15-én ragadták magukhoz a hatalmat Afganisztánban.

A helyzet drasztikusan romlott Afganisztánban, mióta az USA bejelentette, hogy szeptember 11-ig kivonja csapatait. A tálibok monumentális offenzívát indítottak a kormányerők ellen, amely augusztus 15-én azzal zárult, hogy a felkelők elfoglalták a fővárost, és Asraf Ghani elnök lemondott posztjáról.

A külföldi nagykövetségek személyzetének nagy része, valamint afgán állampolgárok még mindig az amerikai hadsereg által ellenőrzött kabuli repülőtéren várakoznak az országból való evakuálásra.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.