Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,741 $

Vezetés közben lőttek le egy katolikus papot Nyugat-Mexikóban

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A gyilkosság egy nappal azután történt, hogy egy idősebb férfi megpróbálta megkéselni Faustino Armandáriz Jiménezt, az észak-mexikói Durango állam érsekét.

Az AP a mexikói katolikus médiaközpont közleményére hivatkozva számolt be róla, miszerint megöltek egy katolikus papot Michoacan államban, s ezzel ő a kilencedik pap, aki az elmúlt négy évben gyilkosság áldozata lett Mexikóban.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa

Michoacan állam ügyészsége közölte, hogy Javier García Villafana holttestén több lőtt seb volt, illetve gyanítják, hogy az autójában, vezetés közben lőtték le, egy hónappal azután, hogy kinevezték Huandacareo egyik plébániájára.

Egy nappal korábban hasonló incidens történt: a mexikói püspöki konferencia szolidaritását fejezte ki, és elítélte a Faustino Armandáriz Jiménez elleni támadást. Az észak-mexikói Durango állam érsekét egy idősebb férfi próbálta megkéselni vasárnap, de szerencsére sértetlenül megúszta az esetet.

Michoacant évek óta erőszak sújtja, ugyanis a kábítószerkartellek egymással harcolnak az állam egyes részeinek ellenőrzéséért és az illegális fakitermelés, bányászat és más tevékenységek kiterjesztéséért – írta a Magyar Nemzet az MTI beszámolója alapján.

Eközben mindenkit megölnek, aki veszélyezteti üzelmeiket: újságírókat, környezetvédőket és papokat, illetve átlagos polgárokat is, akik az útjukban állnak, s mostanra több település fölött teljesen átvették az ellenőrzést.