Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,82 Ft
Euró
395,65 Ft
Font
468,49 Ft
Bitcoin
66,557 $

Veszprémi otthona előtt fotózták le Simicska Lajost, Jaguar luxusautójából szállt ki

Egyebek mellett arról faggatták, milyen az élete és mi a véleménye a kormányfőről, a választási kampányról.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Veszprémi otthona előtt kapta lencsevégre a Blikk az éppen bevásárlásból hazatérő Simicska Lajost, Orbán Viktor egykori bizalmasát, aki néhány éve szembefordult a Fidesz első számú vezetőjével, majd végül kegyvesztetté vált. A korábbi jobboldali nagyvállalkozó, médiatulajdonos nem sokkal később teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.

Mint írják, Simicska nemrégiben egy Jaguárból szállt ki, s a lap azt szerette volna megtudni, milyen az élete és mi a véleménye a kormányfőről, a választási kampányról, a június 9-i önkormányzati és EP-voksolásról, ám nem volt túl bőbeszédű. „Köszönöm az érdeklődést, de nem szeretnék nyilatkozni a politikáról és a magánéletemről sem. Utóbbi mindig is tabu volt” – mondta. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A Blikk megjegyzi, Simicska 2014-ben hazánk harmadik legbefolyásosabb személye volt, 2016-ban pedig Magyarország kilencedik leggazdagabb embereként tartották számon: akkor a vagyonát 83 milliárd forintra becsülték. A lap szerint ez ma már alig 20 milliárd feletti, de azért így sincs oka a szomorkodásra.

A városban egyébként több járókelőt is megkérdeztek arról, ismerik-e, tudják-e, hogy kicsoda Simicska Lajos, ám sokan nem tudták. „Sosem hallottam ezt a nevet. Tudom, hogy itt lakik, mert a Jaguárja mindig ott áll a polgármesteri hivatal előtt a bokroknál, gondolom, valami nagy ember, ha ezt megengedik neki” – felelte egy fiatal fiú.

Míg egy környékbeli asszony, aki születésétől fogva Veszprémben él, megjegyezte, már rég látta az említett urat, egyúttal hozzátette: „Az ő ideje már lejárt. Régebben láttuk kézilabdameccseken, aztán elmaradt. Mesélik, hogy itt szinte remeteként él, többet van a hárskúti lovardájában, mint a városközpontban”.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.