Dollár
392,08 Ft
Euró
405,80 Ft
Font
469,75 Ft
Bitcoin
16,986 $

Éveken keresztül verte és elhanyagolta saját gyermekét felesége halála után egy férfi

Illusztráció/Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. augusztus 13. - 05:27

Vádat emeltek egy hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki embertelen körülmények között és folyamatos fizikai abúzus mellett nevelte gyermekét.

Az ugyeszseg.hu szerint a vádlott feleségének 2016-ban bekövetkezett halálát követően egyedül nevelte az akkor 9 éves kislányát. A 2020 tavaszáig tartó időszakban a vádlott súlyosan elhanyagolta a kiskorú nevelését és gondozását a többi között úgy, hogy nem gondoskodott a gyermek megfelelő személyes higiéniájáról, ruházkodásáról, valamint az általuk lakott ingatlan tisztán tartásáról, illetőleg télen annak felfűtéséről.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Tette a vádlott mindezt annak ellenére, hogy rendszeresen kaptak adományként ruhákat, melyek azonban többnyire az ingatlanban maradtak csomagolatlanul. A kiskorú nem tisztálkodott rendszeresen, az iskolában is piszkosan, ápolatlanul jelent meg.

Rendszeresen előfordult, hogy heteken át ugyanazt a ruhát hordta, ugyanazt a fehérneműt viselte. Ezt az állapotot észlelve az iskolában tisztálkodási lehetőséget biztosítottak számára, ahol letusolhatott, hajat moshatott. Az iskolában a tanárok és az osztálytársak tisztálkodási eszközöket, ruhákat, fehérneműket gyűjtöttek a kislánynak, próbálva így pótolni azt a kötelezettséget, amelyet a vádlott elmulasztott.

Fentieken túlmenően a férfi érzelmileg is elhanyagolta a gyermekét, egyáltalán nem segített neki feldolgozni édesanyja halálát. Mindezt még meg is nehezítette oly módon, hogy rendszeresen ok nélkül kiabált és veszekedett a sértettel, valamint hetente több alkalommal tettleg is bántalmazta.

A bántalmazások során tenyérrel arcon ütötte, több alkalommal nadrágszíjjal is elverte a gyermekét. A bántalmazások során előfordult, hogy 8 napon belül gyógyuló és egyéb látható sérülései keletkeztek a kislánynak, az ütések okozta fájdalom mellett.

A vádirat szerint a vádlott a kislánnyal szemben tanúsított fizikai és lelki magatartásával, a sértett teljes elhanyagolásával és bántalmazásával a kiskorú gyermeke nevelésére, felügyeletére és gondozására vonatkozó kötelezettségét súlyosan megszegte, ezzel súlyos mértékben veszélyeztette a gyermek testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.

A járási ügyészség a vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével, becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.