Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,18 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,87 Ft
Bitcoin
60,211 $

Verőcei hajótragédia: panaszt tett a gyanúsítás ellen a szállodahajó kapitánya

A cseh férfit bűnügyi felügyeletbe küldené az ügyészség.

...svg content...Fotó: MTI/Lakatos Péter
Baleset
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, május 18-án éjjel baleset történt a Duna verőcei szakaszán, ahol egy motorcsónak ütközött neki egy szállodahajónak. Az incidens következtében a motorcsónakban tartózkodó nyolc személy közül egy férfi ki tudott úszni a partra, őt kórházba szállították, hogy megfelelő kezelésben részesíthessék. Egy nőt és egy férfit holtan találtak meg, öt fiatalt pedig továbbra is nagy erőkkel keresnek a hatóságok és a kutatásban részt vevők.

A baleset kapcsán a rendőrség egy fontos közleményt is kiadott tegnap, amelyből az is kiderül, még bíznak benne, hogy túlélőkre találnak. Most pedig a 24.hu arról ír, bűnügyi felügyeletbe helyezné az ügyészség azt a hatvanas éveiben járó cseh állampolgárságú férfit, aki a szállodahajót vezette. Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője a lap üggyel kapcsolatos megkeresésére elmondta: Soron kívül Nyomozást indított a rendőrség a Vígszínházban történt baleset ügyében

A Budakörnyéki Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsított bűnügyi felügyeletét azzal, hogy ne hagyhassa el Budapest közigazgatási területét. A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya kétrendbeli, halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntettével, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétségével gyanúsítja jelenleg a férfit – teszik hozzá a cikkben. A gyanúsítás szerint a kapitány a balesetet követően nem riadóztatta a saját hajójának személyzetét.

A mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, sőt, semmiféle intézkedést nem tett arra vonatkozóan, hogy a mentésre szoruló személyeket kimentse, illetve a hajót sem állította meg. Az ügyész a 24.hu érdeklődésére még azt is tudatta: a cseh férfi panaszt tett a gyanúsítás ellen azzal, hogy nem követte el a terhére rótt bűncselekményt, de nem kívánt vallomást tenni. A férfi kényszerintézkedésének ügyében ma dönt a Budakörnyéki Járásbíróság – jegyzik meg.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.