Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
69,907 $

Ismét verekedés tört ki a grúz parlamentben, egymást páholták a képviselők (videó)

Ez a nap sem telt eseménytelenül a grúz parlamentben.

...svg content...Fotó: Unsplash/engin akyurt
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ismételten ökölharcba kezdtek grúz politikusok egy vitatott törvényjavaslat parlamenti vitája közben, noha ezúttal egyiküknek még éljeneztek is az ütésekért. Mamuka Mdinaradze, a Grúz Álom párt vezetője a „külföldi ügynök” törvényjavaslatot támogató politikus beszéd közben odarohant és lendületből megütötte Aleko Elisashvili ellenzéki vezetőt:

Majd az első ütés után több más törvényhozó is ütlegelni kezdte, noha később a parlament épületén kívül éltették tette miatt. Az épület előtt nyilatkozva Elisashvili nem fogta vissza magát: Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

„Megvertek, de ha ez Grúziáért van, hát legyen. Ba***k rájuk! Fel kell d**nunk ezt a törvényt a s*****be. Nincs idő az udvariasságra, egyenesen Oroszországba rángatnak minket. Vagy grúzok vagyunk, vagy rabszolgák. És mi nem vagyunk rabszolgák.”

A verekedés után öt ellenzéki képviselőt kizártak a törvényjavaslatról szóló igazságügyi bizottsági meghallgatásról. A vitatott törvényjavaslatot a Grúz Álom párt terjesztette be, s előírná, hogy a külföldről finanszírozást elfogadó szervezeteknek „külföldi ügynökként” kell regisztrálniuk magukat, ellenkező esetben pénzbírságra számíthatnak.