Verekedés tört ki Budapesten a Sevilla és a Roma drukkerei között

Budapest, 2023. május 31. A spanyol Sevilla szurkolói érkeznek a labdarúgó Európa-liga döntõjére a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtérre 2023. május 31-én. Az olasz AS Roma és a spanyol Sevilla ezen a napon este játszik a Puskás Arénában. MTI/Kovács Tamás
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Többen megsérültek, hét embert előállítottak a hatóságok.

Még órák vannak hátra a budapesti Európa-liga döntőig, a fővárosba érkező spanyol és olasz drukkerek máris összecsaptak. A rendőrség beszámolója szerint a XIV. kerületben, az Egressy úton történt az incidens.

Soron kívül Esztergomi robbantás: szlovák bombát használt az elkövető a TEK ellen

Az Európa-liga miatt fokozott rendőri ellenőrzés van Budapesten, ezért a közelben tartózkodó és szolgálatban lévő rendőrök perceken belül a verekedés helyszínére értek.

Két ember kórházba került

Az eddigi információk szerint hárman megsérültek, a mentőszolgálat munkatársai két személyt szállítottak kórházba, egy spanyol és egy svéd állampolgárt, hét lengyel állampolgárt pedig előállítottak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányságán csoportosan elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indult eljárás.

Az Európa-liga fináléját a Puskás Arénában tartják, a mérkőzés este 9 órakor kezdődik. A stadionban telt ház lesz, ami közel hetvenezer szurkolót jelent.