Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,55 Ft
Euró
381,62 Ft
Font
444,64 Ft
Bitcoin
43,678 $

Mióta itt jártál:

Venezuelában fogtak el egy magyar szökevényt, aki ellen 22 elfogatóparancsot adtak ki

A férfi számos bűncselekményt követett el, s egészen Venezueláig menekült.

Fotó: Unsplash/lucas Favre
Dél-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

A police.hu beszámolója szerint a venezuelai rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fejvadászai segítségével kapták el a magyar hatóságok által keresett 55 éves férfit.

A venezuelai Margarita szigetén fogták el november 6-án a spanyol társszervek azt a magyar szökevényt, aki ellen 22 elfogatóparancs volt érvényben. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

A férfit – aki a szökése után is bűncselekményeket követett el – többrendbeli csalás, valamint közokirat-hamistás és hamis magánokirat felhasználása miatt körözték.

Több hatóság együttműködése, köztük a Budapesti Rendőr-főkapitányság fejvadászai, illetve a Kaposvári és a Szegedi Rendőrkapitányság információi alapján került rendőrkézre az öt éve szökésben lévő körözött.

Az elfogást a Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Osztályának az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keretében a spanyol társszervekkel, valamint a NEBEK (Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ) Interpol Magyar Nemzeti Irodával folytatott hatékony együttműködése tette lehetővé.