Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Meglepően meleg a Velencei-tó vize, a Balaton is melegszik

Nem lehet azt mondani, hogy ne lenne kellemes a Velencei-tó vize, mert már most 30°C feletti a hőmérséklete.

...svg content...Fotó: Balaton Sound felirat a zamárdi fesztivál nyitónapján, 2024. július 3-án. A fesztivált 2024. július 3-6. között rendezik a Balaton-parti településen. MTI/Vasvári Tamás
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elmúlt napok megtették a hatásukat a nagy hőséggel, és jelenleg is nagyon meleg van. Emiatt a Balaton vízszintje csökkent, nyolc nap alatt 5 centiméterrel ment lejjebb, ami nem mondható kevésnek.

A szerdai hőség után azonban maradt a keddi 117 centiméteres magasság. Az Infostart beszámolója szerint közben egyre melegebb a tó, a hydroinfo.hu-ra hivatkozva írták azt, hogy a Tihanyi révnél közel 25°C-os a víz, addig a Velencei-tó szerda reggel már 29,6°C-ot mutatott.

Sőt, csütörtök reggel 30,6°C-ot mértek a szakemberek, de a Fertő-tó is kellemes, 27,8°C-os. Miután a Balaton hatalmas a vízhőmérséklet is nehezebben melegszik, ám ennek ellenére nem kizárt, hogy a hétvégére néhány helyen a 29°C-ot is elérheti a hőmérséklet.

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.