Clouds
21 Budapest
Dollár
358,39 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
444,23 Ft
Bitcoin
23,276 $

Mióta itt jártál:

Varga Mihály: a nyugdíjasok átlagosan 416 ezer forintot kapnak februárban

Fotó: Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Continental Dohányipari Zrt. 9,2 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztésének, az új dohányipari gyártócsarnokának átadóünnepségén Sátoraljaújhelyen 2022. november 18-án. MTI/Vajda János
Belpolitika
not image

Takács Petra

Szerkesztő

Varga Mihály pénzügyminiszter jelezte, a következő hónapban az emelt nyugdíj mellett 13. havi nyugdíjat is fizet a kormány.

Már úton vannak az emelt nyugdíjak, amik 15%-kal növekednek, melynek nagy hasznát vehetik a nyugdíjasok a jelenlegi gazdasági helyzetben. A 2023-as nyugdíjkifizetések összege meghaladja a 6150 milliárd forintot, amiről a pénzügyminiszter számolt be.

„Holnaptól érkeznek a 15%-kal emelt nyugdíjak. Az idei évi nyugdíjkifizetések összege meghaladja a 6150 milliárd forintot.” – írta a hivatalos Facebook oldalán kiírt bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Az emelt nyugdíjak mellett a 13. havi nyugdíjakról sem feledkezik meg a kormány. Ennek kapcsán beszélt arról a pénzügyminiszter, hogy a nyugdíjasok átlagosan 416 ezer forintot kapnak február hónapban.

„Jövő hónapban az emelt nyugdíj mellett 13. havi nyugdíjat is fizetünk. Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjasok átlagosan 416 ezer forintot kapnak februárban.” – folytatta a posztjában a magyar pénzügyminiszter.

„2010 óta a nyugdíjak összegét kétszeresére növeltük, vásárlóerejük 20%-kal javult. Azon dolgozunk, hogy a szankciós válságban is megőrizzük a nyugdíjak értékét.” – tette hozzá Varga Mihály a hozzászólások között.