Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

Ezt üzente Varga Mihály a 13. havi nyugdíjról (videó)

Nyitrai Zsolt pedig kiemelte, a nyugdíjasoknak nagyon sokat köszönhet Magyarország.

Fotó: MTI/Filep István
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

„Hétfőtől 2,5 millió idős honfitársunk kapja meg ismét a 13. havi nyugdíjat a februári ellátással együtt” – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon közzétett videóban. Majd hozzátette: így a nyugdíjasok februárban átlagosan több mint 460 ezer forintot kapnak az alapnyugdíjukkal együtt.

Ezt követően a pénzügyminiszter azzal folytatta, miszerint a költségvetés a jelenlegi nehéz és veszélyes időkben is biztosítja az ehhez szükséges több mint 1000 milliárd forintot. „A kormány teljesíti a 2010-ben tett ígéretét, megőrzi a nyugdíjak vásárlóerejét” – hangsúlyozta a közösségi oldalon megjelent videóban.

A tavalyi 18,5 százalékos emelést már januárban egy újabb, 6 százalékos emelés követte. 2010 óta a nyugdíjak összege több mint kétszeresére nőtt, vásárlóereje 20 százalékkal emelkedett – részletezte. Végül megjegyezte, a nyugdíjasok a jövőben is számíthatnak a Nemzeti Kormányra. Mindemellett Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója is elmondott néhány dolgot.

Ő a videóban arról ejtett szót: a nyugdíjasoknak nagyon sokat köszönhet Magyarország, a magyar emberek, családok, éppen ezért a kormány mindig kiáll az érdekeikért és megvédi a juttatásaikat. Mint mondta, egyebek között visszaadták nekik a 13. havi nyugdíjat, ráadásul megemelt formában.

„Eddig 5 alkalommal fizettünk számukra nyugdíjprémiumot, amelyre 2010 előtt sosem volt példa. Az anyagi és az erkölcsi megbecsülés mellett fontos a gondoskodás és a biztonság is. Ezért indítottuk el a Gondosóra-programot, amely biztonságot ad az idősnek, és megnyugvást a hozzátartozóknak. Többek között ezekről is olvashatnak a Jókor magazinban, az ország legnagyobb példányszámú lapjában” – fogalmazott Nyitrai Zsolt.