Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,435 $

Örömteli bejelentést tett Varga Mihály a gazdaság helyzetével kapcsolatban

A legfrissebb adatok is azt mutatják, hogy a magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára.

Fotó: Béres Klára kommunikációs igazgató, a Béres Alapítvány elnöke, Varga Mihály pénzügyminiszter, Szűcs Csilla laborvezető és Béres József elnök (b-j) a Béres Gyógyszergyár Zrt. új üzemegységének átadásán Szolnokon 2023. november 10-én. Az üzem 8,3 milliárd forintos beruházással bővült, ezzel a nagyobb gyártókapacitás mellett huszonnégy új munkahely is létrejött. MTI/Mészáros János
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Jó hír érkezett, a magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter kedden a Facebook-oldalán közzétett videóüzenetében. Kiemelte, a harmadik negyedévben 0,9 százalékkal erősödött a gazdaság teljesítménye a második negyedévhez képest.

Ezzel véget ért a technikai recesszió Magyarországon, a magyar gazdaság a háborús és szankciós válság ellenére is növekedési pályára állt. A jó teljesítményt segíti, hogy a kormány letörte az inflációt, a reálbérek újra növekednek, a mezőgazdaság, az ipar és az export az európai gazdaság gyengélkedése ellenére is erősödni tudott – tette hozzá. Soron kívül Végre elvonul az eső, vasárnap már több helyen is előbukkan a nap

Rámutatott, hogy uniós összehasonlításban a magyar gazdaság továbbra is előrébb jár a kilábalást tekintve, a járvány előtti szintet már 5 százalékkal múlja felül a gazdaság teljesítménye, míg az uniós átlag 3,5 százalékon áll.

„Azzal számolunk, hogy a következő években tartósan, és magas ütemben növekedhet a magyar gazdaság” – mondta Varga Mihály.

(MTI)