Clouds
21 Budapest
Dollár
353,89 Ft
Euró
390,00 Ft
Font
438,56 Ft
Bitcoin
23,760 $

Varga Mihály: döntés született, többlettámogatást kapnak az önkormányzatok

Fotó: Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat fóruma előtti sajtótájékoztatón Budapesten, a Barabás Villában 2022. november 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A többlettámogatás egyebek mellett a közvilágítás, az óvodák, a bölcsődék és a gyermekétkeztetés fenntartásában is segíti majd a településeket.

Varga Mihály pénzügyminiszter a hivatalos közösségi médiás oldalán jelentette be, miszerint azt a döntést hozták a Gazdasági Kabineten, hogy segítséget nyújtanak az önkormányzatoknak a szankciós energiaárak okozta többletköltségek kigazdálkodásához.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

Kifejtette, hogy a többlettámogatás egyebek mellett a közvilágítás, az óvodák, a bölcsődék és a gyermekétkeztetés fenntartásában is segíti majd a településeket.

Majd hozzátette, miszerint a jövő évi költségvetés fogja biztosítani az ehhez szükséges fedezetet, egyéb részletet azonban nem árult el erre vonatkozóan.

Az MTI szerint a miniszter korábban azt is bejelentette, hogy a költségvetés biztosítja az emelt nyugdíjak kifizetéséhez szükséges havi 473 milliárd forintot, a jövő évi nyugdíjkifizetések összege pedig a 13. havi nyugdíjjal együtt eléri a 6150 milliárd forintot.

Elmondása szerint továbbra is azon dolgoznak, hogy a szankciós válságban is megmaradjon a nyugdíjak értéke, kiemelve, hogy 2010 óta kétszeresére növelték a nyugdíjak összegét, a vásárlóerejük pedig 20%-kal javult.