Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,812 $

Inkább hetente kétszer költ repülőjegyre, minthogy lakást béreljen Vancouverben

Egy egyetemi hallgató osztotta meg, milyen alternatív megoldást talált ki arra, hogy részt vegyen minden óráján, ráadásul mindezt gazdaságosan.

Fotó: Unsplash/Matt Wang
Epic

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A kanadai Vancouver egekbe szökött bérleti díjai számos lakost arra kényszerítettek, hogy kreatív megoldásokat találjanak, épp úgy, mint Tim Chent. Chen a British Columbia Egyetem utolsó éves művészeti hallgatójaként nem engedhet meg magának egy albérletet Vancouverben, így alternatív megoldást talált arra, hogyan járjon be az óráira:

„Arra gondoltam, miért nem maradhatnék Calgaryban, hogy aztán csak elrepüljek ide, ami körülbelül egy egyórás repülőutat jelent.” Soron kívül Kizuhant az ötödik emeletről egy kisgyermek Csepelen

Chen eredetileg Calgaryból származik, s bár Vancouverben élt korábbi egyetemi évei alatt, őszi nyaralása miatt felmondta az albérletét. Amikor azonban visszatért, hogy újból kibérelje a lakást, sokkot kapott az ár láttán: amikor megnézte lakást, az ára már 2500 dollár (665 ezer forint) volt havonta, amit nem tudott volna kifizetni.

Mivel tudta, hogy nem fogja tudni kifizetni ezt az összeget, elkezdett kreatív megoldások után kutatni, és megnézte, mennyibe kerülnek a repülőjegyek Calgaryból Vancouverbe. Legnagyobb meglepetésére azt találta, hogy egy jegy oda-vissza körülbelül 150 dollárba (40 ezer forint) kerül.

Mivel pedig heti két órája van az egyetemen, ez a megoldás tökéletes számára, hiszen így összességében havonta körülbelül 1200 dollárt (320 ezer forint) fizet a repülőjegyekért, miközben otthon lakik a szüleivel Calgaryban. Végső soron ez sokkal olcsóbb, mint egy egy hálószobás lakás átlagos ára Vancouverben, ami körülbelül 2100 dollártól (560 ezer forint) kezdődik.

Folytatódik az árcsökkentés a Lidl-nél, újabb 60 termék árát vitték lejjebb tartósan

Az áruházlánc már több mint 600 termék árát csökkentette az árcsökkentési programja keretében, amihez április elejétől újabb 60 árucikk csatlakozott.