Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,55 Ft
Euró
396,27 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
61,332 $

Változás: ezen a napon érkezik a márciusi nyugdíj

Az utalás alapszabálya, hogy minden hónap 12-én utal a kincstár, ám ha ez a nap hétvégére esik, akkor az azt megelőző utolsó munkanapon történik meg mindez.

...svg content...Fotó: Postás megérkezik egy társasházhoz a főváros XIII. kerületében, ahol dupla nyugdíjat kézbesít 2023. február 8-án. MTI/Bruzák Noémi
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A március havi nyugdíjakat 2023. március 10-én, pénteken utalja a Magyar Államkincstár, ami azt jelenti, hogy ha valaki bankszámlára kérte az ellátását, akkor már ezen a napon hozzájuthat a nyugdíjához.

Ám ha az ellátás postai úton érkezik, az ún. nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat, így március 10-e és március 22-e között várható annak kifizetése – írta az alon.hu.

Az Infostart beszámolójából kiderül, miszerint az utalás alapszabálya, hogy minden hónap 12-én utal a kincstár, ám ha ez a nap hétvégére esik, akkor az azt megelőző utolsó munkanapon történik meg mindez.

Emellett fontos, hogy 2023-ban is márciusban kezdődik a külföldön élő nyugdíjasok éves adategyeztetése, ám ha valaki kicsúszik a határidőből, akkor sincs baj: a pénz nem vész el, csak később érkezik.