Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,77 Ft
Euró
391,03 Ft
Font
465,29 Ft
Bitcoin
63,800 $

Ma délutánig minden választási plakátnak el kell tűnnie az utcákról

Kedd délután 16 óráig minden érintett félnek el kell távolítania a választási kampányokra készített plakátokat az utcákról.

...svg content...Fotó: Facebook/Dobrev Klára
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Hetekkel ezelőtt bonyolították le a választásokat, így elegendő időt kaptak az érintett felek arra, hogy elváltsák a kihelyezett plakátok. A plakátok többsége már nem látható odakint, ugyanakkor még mindig van pár belőlük, amiket kedd délután 16 óráig el kell távolítani.

A választási eljárási törvény szerint a szavazás napja után 30 napon belül, tehát július 9-én 16 óráig kell eltávolítania a plakátokat annak, aki elhelyezte vagy akinek az érdekében elhelyezték. A választási bizottság nem rendelkezik olyan hatáskörrel, mely feljogosítja őket arra, hogy a határidőre el nem távolított plakátok ügyében eljárjanak. Soron kívül Fokozott rendőri jelenlét várható Budapest bulinegyedében

Ha a hirdetményeket nem távolítják el július 9-ig, az önkormányzatoknak kell eljárniuk. Az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat, majd a költségeket kiszámlázhatják.

Liner/MTI

Bóka János: Ezentúl minden bizottsági döntés politikai alapon születik?

Feszültség tapasztalható a magyar EU-elnökség és az Európai Bizottság között az együttműködés kérdésében.