Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,41 Ft
Euró
392,13 Ft
Font
457,86 Ft
Bitcoin
61,211 $

Szabadlábon védekezhet a debreceni vadász, aki lábon lőtte a Bükkben kiránduló férfit

Úgy tudni, a vadásznak volt engedélye és nem volt ittas, amikor a baleset történt.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, néhány napja súlyos sérülést szenvedett egy kiránduló, miután egy debreceni vadász meglőtte. A rendőrség gondatlan veszélyeztetés gyanújával indított eljárást a vadász ellen, de nem vették őrizetbe. Az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) szerint elsősorban a vadászok felelőssége, hogy ne okozzanak balesetet.

Mint ismert, az incidens pénteken történt Bükkzsérc közelében. A 40 év körüli túrázót súlyos sérüléssel, de stabil állapotban szállították kórházba a mentősök, hogy megfelelő ellátásban részesíthessék. Nemrégiben pedig az RTL Híradó szolgált újabb információkkal az eset kapcsán, ebből szemlézett az Index. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

A Bükk lábánál fekvő községet sok turista látogatja egész évben az erdő közelsége miatt. Egy helyi férfi szerint mindenfelől érkeznek hozzájuk, de nemcsak a környékről, hanem Pestről vagy akár messzebbről is. Míg egy másik helybeli lakos úgy tudja, hogy a kiránduló éppen sátrat állított az erdőben, amikor lábon lőtték.

Földvári Attila, az Országos Magyar Vadászkamara szóvivője azt mondta, bár a részletek egyelőre nem ismertek, a vadászoknak körültekintőnek kell lenniük, mielőtt leadnak egy lövést. „A vadgazdálkodónak, illetve a vadásznak a felelőssége, hogy megfelelően, körültekintően adjon le egy lövést” – fogalmazott. Továbbá úgy tudni, a vadásznak volt engedélye és nem volt ittas, amikor a baleset történt.

A helyi vadásztársaság vadászati naplójába is bejegyezte a tevékenységét, így a jelek szerint nem szándékosan lőhetett rá a kirándulóra. Mint kiderült, az 58 éves debreceni férfi ellen gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség, s kihallgatása után nem vették őrizetbe, szabadlábon védekezhet.

FELKAPOTT