Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

Mindennapossá válhat az üzemanyaghiány az országban

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. augusztus 14. - 08:35

Együtt kell élnünk a részleges ellátásproblémákkal.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára úgy vélekedett, hogy az elkövetkezendő időszakban egyre gyakoribbá válhat, hogy egy-egy üzemanyagfajta nem lesz elérhető a kutakon, de akár olyan is előfordulhat, hogy a teljes ellátás szünetel majd.

Soron kívül Tüntetések miatt részben átalakul Budapest közlekedése

Vannak nehézségek, és a következő időszakban az is egy komoly eredmény lesz, ha a jelenlegi színvonalon tudjuk tartani az ellátást. Mindennaposak lesznek azok a gondok, hogy a vásárlók nem kapnak majd mindig bizonyos üzemanyagfajtából” – mondta Grád az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Szóba kerültek Ratatics Péter, a Mol magyarországi operatív működésért felelős ügyvezető igazgatójának szavai is, aki arra kérte a felhasználókat, hogy mindenki csak annyit tankoljon, amennyi szükséges – ezzel a főtitkár is egyetértett.

Ami a megnövekedett fogyasztást illeti, Grád szerint várhatóan normalizálódni fog a hatósági áras üzemanyagok elérhetőségének szigorításával, úgy véli, hogy az 50 literes limit elég lehet az ellátás jelenlegi színvonalához.

Grád végezetül arra kérte az autósokat, hogy legyen elég biztonsági tartalék az autójukban, és ha lehet, tele tankkal induljanak el. Felhívta továbbá a figyelmet, hogy a nagyobb városokban jó eséllyel továbbra is tudnak tankolni – írta meg az index.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.