Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,58 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,32 Ft
Bitcoin
63,272 $

Utasra zuhant a kijelző egy budapesti buszon

Korábban nem történt hasonló baleset.

Fotó: Facebook/BKK - Budapesti Közlekedési Központ
Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő
TÉMÁK

Már éppen leszállt volna a 30-as buszról az első ajtó közelében tartózkodó utas, amikor leszakadt a jármű megállókijelzője, és ráesett a fejére vasárnap. A nőt valószínűleg a monitor sarka ütötte meg, mentőt riasztottak hozzá.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy a helyszínre érkező szakemberek a sérültet megvizsgálták, aki stabil állapotban volt, de enyhe szédülésre panaszkodott. Mivel az agyrázkódás ilyenkor nem zárható ki, kórházba szállították.  Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke a Tények megkeresésére elmondta, hogy véleménye szerint valószínűleg nem emberi mulasztásról van szó. A balesetet akár az anyag elfáradása, egy alkatrész kilazulása is okozhatta. 

Az utas, ha maradandó kár érte, kártérítést igényelhet, hiszen a BKK szolgáltatásait igénybe vevők utasbiztosítással rendelkeznek.

A BKK a csatorna megkeresésére közölte, hogy mindezidáig hasonló baleset nem történt, ami azt igazolja, hogy a kijelzők rögzítése kiállja az idők és az utak próbáját. A szükséges lépéseket megteszik.