Clouds
21 Budapest
Dollár
345,38 Ft
Euró
370,54 Ft
Font
432,02 Ft
Bitcoin
26,936 $

Az úszószövetség közleményben reagált a Szilágyi-üggyel kapcsolatban

Fotó: A gyõztes Szilágyi Liliána a 100 méteres pillangóúszás döntõje után az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2017. április 22-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Sport

Czinder Tímea

Szerkesztő

Elhatárolódnak Borbély Zoltán nyilatkozatától.

A Magyar Úszó Szövetség a Blikk szerkesztőségéhez eljuttatott közleményében jelentette be, teljesen elhatárolódik dr. Borbély Zoltán nyilatkozatától, amelyet Szilágyi Liliána ügyében tett. A szövetség fellebbviteli bizottságának elnöke korábban úgy fogalmazott, szerinte Szilágyi Lilinek nincs miért tartania apjától, mert a nyilvánosság nagyobb védelmet nyújt számára, mint a rendőrség.

Soron kívül Eddig 425 897-en kapták meg a negyedik covid elleni oltásukat Magyarországon

„A Magyar Úszó Szövetség értetlenül áll dr. Borbély Zoltánnak a mai napon megjelent, Szilágyi Liliána ügyében tett nyilatkozata előtt, miután a fellebbviteli bizottság elnökeként ebben az ügyben nem volt jogosult megszólalni a MÚSZ nevében.

A MÚSZ megteszi a szükséges lépéseket – a szövetség egyszersmind leszögezi, hogy a Borbély Zoltán által elmondottak semmilyen formában nem tekinthetők a MÚSZ álláspontjának.

A MÚSZ által felkért bizottság dolgozik, a tagok titoktartási kötelezettséget vállaltak olyan formában, hogy még a MÚSZ vezetőinek sem adnak tájékoztatást a vizsgálat lezárultáig. Ugyanakkor, ígéretünknek megfelelően, amint a bizottság befejezte munkáját, az elkészült, az elnökség által elfogadott jelentésről azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt”

– írták.

Szilágyi Liliána vallomása megrázta a közvéleményt, hiszen a közelmúltban több sportoló is nyilatkozott a korábban őket ért bántalmazásról, de a családon belüli erőszak elleni összefogás is nyomós közérdek. Az úszónő vallomása után a MÚSZ bejelentette, vizsgálatot indít az ügyben.

Mint kiderült, a válóperes eljárás során a bíróság azt is kétségbe vonta, Szilágyi Zoltán alkalmas volt-e egyáltalán a gyermeknevelésre, ami komoly aggályokat vet fel a Stamina SK fiatal sportolóival végzett munkájával kapcsolatban.