Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,36 Ft
Euró
393,06 Ft
Font
460,65 Ft
Bitcoin
63,456 $

Az USA sikeres hiperszonikus fegyvertesztet hajtott végre

Az Egyesült Államok légiereje hivatalosan is bejelentette, hogy egy sikeres hiperszonikus fegyverteszten van túl, amit a Csendes-óceánon hajtottak végre.

Fotó: Unsplash/Steve Harvey
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az USA által kiadott hivatalos nyilatkozat szerint egy levegőből indítható hiperszonikus fegyvert teszteltek nemrég a Csendes-óceán. A tesztet még vasárnap hajtották végre, de csak most számoltak be ennek eredményeiről, amik pozitívak, elégedett a vezérkar a látottakkal, mellyel újabb lépést tettek meg előre a fegyverkezés területén.

Egy B-52-es bombázó indult el Guam szigetéről, fedélzetén a levegőből indítható gyorsreagálású fegyverrel. Bár a légierő sikeresnek nevezte a tesztet, a Reuters azt írja, nem közölték, hogy milyen sebességet ért el a fegyver. A korábbi tesztek során ez a fegyver legalább a hangsebesség ötszörösével repült. Soron kívül Élőben közvetíti a tv a Manchester-City-Real Madrid Bajnokok Ligája visszavágót

Nem az USA az egyetlen ország, mely ehhez hasonló csúcsfegyvereket fejleszt, melyek sebessége és manőverezőképessége megnehezíti a követésüket és az elfogásukat. Oroszországnak is van ilyen fegyvere, és már az Ukrajna elleni háborúban is bevetették, míg Kína szintén tesztelt hiperszonikus rakétákat. A kínai kormány tavaly októberben azonban tagadta, hogy fegyverkísérletet hajtott volna végre.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.