Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Egyre több állam sürgeti, hogy az iskolákban tiltsák be a telefonokat

Egyre több tanár panaszkodik arra, hogy a diákok filmeket néznek, videókat és fotókat küldözgetnek egymásnak a tanórákon, ahelyett, hogy figyelnének.

Fotó: Unsplash/Tamarcus Brown
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egyre több tanár panaszkodik arra az Egyesült Államokban, hogy a diákok óra közben a Netflixet nézik a telefonjukon, vagy épp szerencsejáték-alkalmazásokat használnak, hogy fogadásokat kössenek a tanítási idő alatt. Mindemellett számos olyan beszámoló is érkezett, melyek szerint a diákok rendszeresen küldenek Snapchat-üzeneteket az órán, zenét hallgatnak és online vásárolnak.

Az, hogy a telefonok milyen hatással vannak a mai amerikai kamaszokra, jól dokumentált, ugyanakkor a tanárok szerint a szülők gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy a diákok milyen mértékben használják azokat az osztályteremben, s hogyan vonják el a figyelmet a tanításról és a tanulásról. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Szakértők és pedagógusok pedig egyre inkább közös nevezőre kerülnek a témában, s egyöntetűen úgy vélik, hogy ideje betiltani a telefonokat a tanórákon. James Granger, aki egy Los Angeles-i középiskola természettudományi óráin megköveteli a diákoktól, hogy telefonjaikat egy számozott rekeszekkel ellátott „mobiltelefonos szekrénybe” tegyék, úgy fogalmazott:

„A diákoknak régebben volt egy olyan felfogásuk, hogy nem szabad telefonálni az órán. Ezek az idők már elmúltak. Az egyetlen megoldás, ami működik, az az, hogy fizikailag elvesszük a mobiltelefont a tanulótól.”

A legtöbb iskolában már vannak szabályok a diákok telefonhasználatára vonatkozóan, de ezeket csak szórványosan tartják be, miközben egyre több állami és szövetségi szintű vezető támogatja az iskolai mobiltilalmat, és új módszereket is javasol a készülékekhez való hozzáférés korlátozására.

Terrortámadásnak minősítették az esti késes támadást Ausztráliában, 15 éves az elkövető

Terrortámadásnak minősítette a kormány a tegnap esti templomi késelést, ami lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy rendkívüli jogköröket alkalmazzon a nyomozás ideje alatt.