Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

Az USA egy több mint 3 milliárd dolláros segélycsomagot jelentett be Ukrajnának

Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Egyesült Államok pénteken egy új, fegyverekből álló segélycsomagot jelentett be Ukrajna számára.

A Reuters számolt be arról, hogy az Egyesült Államok pénteken egy új, több mint 3 milliárd dollár értékű, fegyverekből álló segélycsomagot jelentett be Ukrajnának, mely a Reuters által szemlézett dokumentum szerint Sea Sparrow légvédelmi rakétákat és Bradley harcjárműveket is tartalmaz majd.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A Sea Sparrow légvédelmi rakéták komoly segítséget jelentenek Ukrajnának, hiszen ezek segítségével képesek lehetnek megfékezni az Ukrajna területét érő orosz rakétacsapásokat, melyek egyértelmű célja az ukrán energetikai infrastruktúra megbénítása, valamint Kijev légvédelmi kapacitásának teljes kimerítése.

Nem sokkal korábban az Egyesült Államok és Németország is ígéretet tett arra vonatkozóan, hogy Patriot közép-hatótávolságú légvédelmi rakétarendszereket küld majd az ukrán erőknek a szűnni nem akaró orosz rakéta- és dróntámadások visszaverésére.

A RIM-7 Sea Sparrow hatalmas segítség lesz az ukrán erőknek, hiszen egy további légvédelmi rendszerrel védekezhetnek majd az orosz támadások ellen. A Sea Sparrow légvédelmi rakétarendszert jelenleg a Raytheon Technologies és a General Dynamics gyártja.

A páncélozott Bradley harcjármű pedig masszív fegyverzettel van felszerelve, az amerikai hadsereg pedig már az 1980-as évek közepe óta rendszeresen beveti, jellemzően a harctereken történő csapatszállításra. Az amerikai hadseregben jelenleg is több ezer Bradleyt használnak, s úgy tudni, hogy az Egyesült Államok mintegy 50 darabot tervez küldeni Ukrajnának.