Dollár
392,31 Ft
Euró
410,65 Ft
Font
475,99 Ft
Bitcoin
17,021 $

Megszűnik az Uncle Ben’s márkanév, lekerült „Ben bácsi” arcképe

Fotó: Unsplash/Illusztráció

Takács Petra

2022. január 11. - 09:50

Az Uncle Ben’s megszűnik, januártól hazánkban is az új márkanév alatt lesznek megtalálhatók a termékek a boltok polcain.

A cég hazai képviselete szerint amilyen egyenlőtlenségekre enged következtetni a márka arculata és neve, úgy döntöttek, hogy 2020-ban módosítanak a márka imázsán, amit folyamatosan vezetnek majd be a különböző piacokon.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

2021-ben már el is kezdődött a csomagolások lecserélése világszerte, így hazánkban 2022 januárjától az ismert színekben, de „Ben bácsi” arcképe nélkül lesznek megtalálhatók a termékek Ben’s Original néven.

A vállalat elmondása alapján, a márkával azonosított korábbi, rasszista sztereotípiákra alkalmat adó arckép és márkanév eltávolítása hozzájárul a méltányosabb ábrázoláshoz, valamint jelzi a márka törekvését egy nyitottabb és elfogadóbb jövő megteremtéséért – derül ki a Kreatív cikkéből.

Hosszú hónapok után először lett pozitív a külkereskedelmi termékforgalom

Az eredetileg egy texasi rizstermesztő után elnevezett Uncle Ben a kritikusok szerint szolgálószerepben mutat be egy fekete férfit, ami társadalmi lealacsonyításra és megkülönböztetésre is utalhat, ezáltal társadalmilag nem elfogadott. A márka arculata korábban a szakácsként és felszolgálóként dolgozó Frank Brown-ról készítette a dizájnt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.