Clouds
21 Budapest
Dollár
359,20 Ft
Euró
390,54 Ft
Font
444,73 Ft
Bitcoin
23,928 $

Ukrán vezérőrnagy: az ország északi területeinek megszállására készülhet Moszkva

TÉMÁK:
#orosz támadás
Fotó: Ukrán katonák egy 203 milliméteres Pion önjáró löveggel támadják az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Bahmut közelében 2022. december 16-án. MTI/AP/Libkos
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint erre február környékén kerülhet sor, miközben Vlagyimir Putyin akár több millió katonát is berendelhet a háborúba.

Andrij Kovalcsuk vezérőrnagy, Ukrajna egyik legmagasabb rangú katonatisztje legutóbbi interjújában kifejtette, miszerint arra számítanak, hogy Oroszország újabb kísérletet tesz az északi területek elleni offenzívára.

Soron kívül Egyre több a halálos gombafertőzés, de zombiapokalipszistől nem kell tartani

„Ilyen forgatókönyvre is felkészülünk, hiszen ez a feladatunk. Emellett együtt élünk azzal a gondolattal, hogy az ellenség újra támadni fog”

– mondta.

Állítása szerint erre február környékén kerülhet sor, miközben Vlagyimir Putyin orosz elnök akár több millió katonát is berendelhet a háborúba, hiszen az oroszok csapásait jelentősen megingatja a heves és tartós ukrán ellenállás, vagyis a legádázabb harcok még most jöhetnek.

Majd kijelentette, hogy a fegyveres erőik készek lennének akár több millió orosz ellen is harcolni, de ehhez jóval több katonai támogatásra lenne szükségük a nyugati szövetségesektől, beleértve a kazettás bombákat is, amelyek használatát számos ország tiltja – írta a Sky News.

A déli hadműveleti parancsnokság 48 éves vezetője ezt követően arra utalt, hogy Ukrajna mindenképp meg fogja nyerni a háborút, s ennek során minden elfoglalt területét visszaszerzi, többek között a Krím-félszigetet is.