Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

Az áldozat családja az újpesti ámokfutó bocsánatkéréséről: „hogyan tudná ezt jóvá tenni?”

H. József élettársa úgy fogalmazott, elhiszi, hogy a baleset okozója sajnálja a történteket, de a bocsánatkérése nem fogja visszahozni a párját.

Fotó: YouTube/policehungary
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, múlt hétfőn súlyos baleset történt: egy Mercedes az újpesti Rózsa utcai piros lámpánál várakozó több járműnek ütközött. Később kiderült, hogy az egyik autóvezető, a 45 éves H. József életét vesztette, s többen megsérültek, köztük az áldozat 14 éves kislánya, aki mellette ült a kocsiban. A baleset okozója, a 40 éves M. Péter segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről, napokkal később fogták el. Nem tanúsított ellenállást, majd beismerő vallomást tett. Az áldozat élettársa a Blikknek nyilatkozva elmondta, a kislány szerencsére zúzódásokkal megúszta, de lelkileg nagyon megviselte a baleset. „Ahogy az egész családot is… Az önkormányzat segítségével pszichológus foglalkozik most velünk” – tette hozzá.

A lap információi szerint a hentesként dolgozó férfi már csak néhány percre volt az otthonuktól, amikor beléjük csapódott az ámokfutó. Az élettársát a lánya mobiljáról hívta fel egy járókelő, majd számolt be a történtekről. A gázoló kihallgatásán elismerte, hogy korábban eltiltották a vezetéstől, elfogása után pedig az egyenruhások kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. Emellett a Blikk a férfi kirendelt ügyvédjét, dr. Biczó Lászlót is elérte, aki újabb döbbenetes részleteket árult el a tragédiáról. „Összeveszett az élettársával egy szakítás miatt, a konfliktus után pedig már a munkahelyén elkezdett alkoholt inni. Egy telephelyen vállalt különböző alkalmi munkákat, ahol a szerelmi bánata miatt összesen nagyjából öt-hat üveg sört, illetve röviditalokat is fogyasztott” – mondta. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

Majd azzal folytatta: „Onnan ment volna haza, amikor az ütközés történt. Nem volt bekötve, nagy ütést kapott a feje, amitől elveszíthette az eszméletét, percekig meg sem tudott mozdulni. A részegsége és a baleset miatti sokkhatás, illetve a sérülései miatt a helyszínen nem volt magánál”. A lap megjegyzi, a felvételeken látszik is, hogy miután M. Péter kiszállt a kocsiból, teljesen koordinálatlanul mozgott, állt egy darabig, csak nézett maga elé, egy idő után pedig elsétált. Elmondása szerint céltalanul gyalogolt a városban, s csak órákkal később kezdett összeállni a fejében, hogy mi történt. Megpróbált visszamenni a helyszínre, de az agyát ért ütés miatt emlékezetkiesése, amnéziája volt, ezért nem talált vissza. Ekkor még úgy gondolta, egy falnak ütközött, fel sem fogta, hogy mások is megsérülhettek.

„Ezután próbálta összeszedni magát és rendezni a gondolatait. Később a hírekből értesült arról, hogy miatta meghalt valaki, ezért – állítása szerint – fel akarta adni magát. A baleset okozását valóban elismerte, a segítségnyújtás elmulasztását azonban nem, hiszen nem volt magánál, így azt mondja, nem szándékosan nem segített” – tette hozzá az ügyvéd. Úgy tudni, hogy a baleset okozóját többek között felfegyverkezve elkövetett garázdaság és testi sértés miatt is elítélték már. A rendőrség korábban bevonta a jogosítványát többszöri ittas járművezetés miatt: nem csak ittasan, kábítószerrel a szervezetében is vezetett már kocsit, továbbá drog birtoklása miatt is meggyűlt a baja a törvénnyel. A drogtesztje az elfogásakor azért lett pozitív a THC-ra, mert nem sokkal előtte elszívott egy füves cigit – jegyzi meg a lap.

Mostanra végérvényesen tudatosult benne, hogy mit tett, a bíróságon teljesen összeomlott, megbánta a tettét, és sírva közölte, ha tehetné, természetesen visszaforgatná az idő kerekét. Mindezt dr. Biczó László is megerősítette a Blikknek nyilatkozva, hozzáfűzve, hogy M. Péter „bocsánatot akar kérni az elhunyt hozzátartozóitól, és azt mondta, ha lehet, szeretné jóvá tenni a történteket”. Erre vonatkozóan az áldozat élettársa úgy reagált: „Mégis, hogyan tudná ezt jóvá tenni?! Elhiszem, hogy sajnálja, de a bocsánatkérése nem hozza vissza a páromat”. A lap cikkében végül arra is kitér, hogy H. József családjának komoly banki hitele van, ezért adománygyűjtés indult a megsegítésükre. Aki támogatni szeretné őket a hirtelen támadt költségek kifizetésében, az alábbi számlaszámra utalva teheti meg: 11600006 00000001 99419197. Kedvezményezett: Szalai Rita, közlemény: adomány.