Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Érkezik egy újítás a Chrome-ba, sokan szeretni fogják

Számos fejlesztést kapott a böngésző az elmúlt időszakban, és most egy újabb, az időnként szinte mindenki által használt PDF-ek aláírásával kapcsolatos funkció bevezetése is várható.

...svg content...Fotó: Pixabay
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Fölöttébb hasznos lehet, ha egy PDF állományt a böngészőben lehet kézzel készült aláírással ellátni, és a hírek szerint hamarosan a Chrome natív (beépített) PDF-megtekintőjében is elérhetővé válik ez a lehetőség. Ugyanakkor tény, hogy nem egetverő újdonságról van szó, ugyanis a Microsoft Edge böngészőjének már van beépített jegyzetkészítő eszköze.

Az lehetővé teszi kézzel írt aláírások rajzolását és közvetlenül a PDF dokumentumhoz adását, ráadásul a toll színe és vastagsága is tetszés szerinti lehet. A HVG szerint valami hasonlóra lehet számítani a Chrome-ban is, ugyanis a Chrome Canary, azaz a böngésző kísérleti csatornájának legújabb frissítésében megjelent az erre utaló beállítási lehetőség. Ott már lehetőség van a PDF fájlokhoz tartozó megjegyzések rögzítésére is – írják. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A Chrome PDF-megtekintője egyébként lehetővé teszi az ilyen dokumentumok gyors elérését, és mivel van benne néhány alapvető funkció (támogatja a tartalomjegyzéket, a kétoldalas nézetet, a nagyítás és az oldalhoz igazítás vezérlőit, valamint az óramutató járásával megegyező vagy ellentétes forgatás lehetőségét), nincs szükség harmadik féltől származó eszközre – teszik hozzá.

Korábban megírtuk, hogy jön a fizetős Google Chrome, amely egyelőre csak a nagyvállalati ügyfelek számára lesz elérhető, ám vélhetően idővel az alap Chrome-ban is megjelenik majd. Lényege, hogy fix havidíjért cserébe az ügyfelek extra védelmet és biztonságot kapnak a kibertérben, az egyéb részletekre ebben a cikkben tértünk ki.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.