Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,80 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
464,18 Ft
Bitcoin
63,952 $

Egy éve történt az újbudai rendőrgyilkosság, az áldozat szülei megtörten emlékeztek

Baumann Péter mindössze 29 éves volt, intézkedés közben késelték halálra.

...svg content...Budapest, 2023. január 13. Virágok és mécsesek Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendõr fotóinál az újbudai rendõrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. Január 12-én este három intézkedõ rendõrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járõr figyelmeztetõ lövést követõen lábon lõtte, és elfogták. A három sérült rendõrt, illetve a lábon lõtt támadót kórházba vitték. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendõrkapitányság körzeti megbízottja azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. MTI/Lakatos Péter
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Szörnyű bűncselekmény rázta meg az országot tavaly január 12-én, amikor egy őrjöngő férfi, Sz. Szilárd halálra késelte Baumann Péter körzeti megbízottat egy újbudai lépcsőházban. Az elkövető két másik rendőrt is megsebesített, majd a házból kirohanva a villamossíneken próbált meg elmenekülni, végül egy lövéssel állították meg.

Baumann Pétert Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, és posztumusz rendőr főhadnaggyá léptette elő. Emlékét a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon tábla őrzi, a tragédia évfordulóján a kerületi önkormányzat vezetői, egykori kollégái, barátai, valamint hozzátartozói rótták le kegyeletüket. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Mint arról az Infostart beszámolt, a megemlékezésen a támadásban megsérült rendőrök is jelen voltak, Baumann Péter szülei pedig megtörten emlékeztek az utolsó, szomorú találkozásra, amikor fiukat „már csak egy üvegfalon keresztül láthatták”.

A gyilkos a bíróságon hazugságnak nevezte a tanúvallomásokat, és bár korábban, az előkészítő ülés során ugyan elismerte, hogy „valóban megszúrta a sértetteket”, a gyilkosság tényét továbbra is tagadja, és kitart amellett, hogy védekezni akart.

„Nem megöltem, védtem magam. Nem én ütöttem bele a kést, belefordult a késbe, ezt vegyük figyelembe” – idézte az elkövetőt a Népszava, akiről az is kiderült, hogy továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben marad, ahol kényszergyógykezelést kap.

Máris megkezdődtek a minimálbér emeléséről szóló egyeztetések - ennyi lehet az emelés mértéke

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint a munkáltatók többsége támogatná a 10 százalékos minimálbér-emelést 2025-re.