Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

Újabb szigorításokat vezetnek be Velencében

A város vezetősége újabb elemeket épített be a turizmust kordában tartani próbáló projektbe

...svg content...Fotó: Pexels / Illusztráció
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Az újabb szigorítás értelmében június 1-től kezdve nem engedélyezett a hangosbeszélő használata az idegenvezetők számára, és az egy turistacsoportban megengedett maximális létszámot is 25 főben maximálták. Az intézkedések a város azon folyamatos erőfeszítéseinek részét képezik, amelynek célja a túlzott turizmus hatásainak enyhítése.

Az év elején Velence napi öt eurós idegenforgalmi díjat vezetett be, miután 2021-ben már betiltották a sétahajók kikötését a városban. A kezdeményezések a városba évente érkező elképesztő számú látogatóra próbálnak választ adni, azt pedig, hogy a probléma valós, remekül szemlélteti, hogy csak 2019-ben több mint 13 millió turistát regisztráltak, miközben Velence lakossága mindössze mintegy 250 000 fő. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Bár a látogatószám az elmúlt években a járvány miatt csökkent, a közeljövőben várhatóan újra emelkedni fog, és meghaladja a COVID előtti szintet. A turisták beáramlása azonban megterhelte a város infrastruktúráját és lakáspiacát, az Ocio polgári egyesület nemrégiben közzétett jelentéséből pedig az is kiderült, hogy a történelmi negyedben jelenleg több kiadó szoba áll rendelkezésre, mint amennyivel az állandó lakosok rendelkeznek.

Az UNESCO szakértői már tavaly figyelmeztették a várost, hogy az éghajlatváltozás és a tömegturizmus együttes veszélye miatt Velence felkerülhet a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listájára. Bár a város végül elkerülte a listára való felkerülést, az ENSZ kulturális szervezete üdvözölte a problémák megoldására tett erőfeszítéseket, például az árvízvédelmi rendszer bevezetését és a túlzott turizmus hatásának csökkentését célzó intézkedéseket.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.