Dollár
428,97 Ft
Euró
420,81 Ft
Font
478,31 Ft
Bitcoin
19,483 $

Újabb SpaceX prototípus landolt a rakétamennyországban

Fotó: Maciej Ruminkiewicz/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021. március 30. - 18:26

Elon Musk technokirály űrvállalatának újabb prototípusát, a Starship SN11-et kedden lőtték fel a texasi Boca Chicában annak ellenére, hogy az erős köd miatt igen rosszak voltak a látási viszonyok.

A személyzet nélküli SN11-et három Raptor hajtómű segítségével indították útnak,a jármű elérte a 10 kilométeres magasságot. A teszt célja valójában egy trükkös landolási technika kipróbálása lett volna, de az SN11 végül felrobbant. 

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

Mivel a fedélzeti kamerák néhány másodperccel azelőtt leálltak, hogy az űrjárgány megkezdte volna a manővert, nem tudni, hogy pontosan mi okozta a robbanást – írja a Cnet.

John Insprucker, a SpaceX mérnöke újabb izgalmas tesztnek nevezte a keddi próbarepülést, de hozzátette, úgy tűnik, minden adatot elvesztettek az SN11-ről. 

Legalább a kráter jó helyen van

– tweetelte Elon Musk, arra célozva, hogy bár az SN11-nek nem sikerült a tervezett landolást kivitelezve megérkeznie a kijelölt helyre. 

A NASA Spaceflight közvetítésén jól látható, ahogy az SN11 darabjai rázuhannak a SpaceX texasi intézményének épületeire, de magát a robbanást a köd miatt nem sikerült rögzíteni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.