Újabb részletek szivárogtak ki a Samsung Galaxy S21 FE-ről

Illusztráció/Voice
not image

Kulcsár Péter

2021.június.13 - 17:46

Habár korábban arról lehetett hallani, hogy a Galaxy S21 FE 8 GB RAM memóriával ellátott változata kizárólag Exynos chipekkel érkezhet, úgy tűnik, a Qualcomm egységeit is megkaphatja.

A legújabb szivárogtatások alapján, melyre a MySmartPrice hírportál lett figyelmes, a 8 GB-os modell tesztjei a Geekbenchen egészen biztató eredményekkel zárultak, az Android 11 operációs rendszerrel ellátott modell 592 pontot ért el a single-core, míg 2 610 pontot a multi-core méréseken.

A Samsung Galaxy S21 FE a korábbi pletykákkal ellentétben nem csupán a dél-koreai gyártó saját fejlesztésű chipjeit, hanem a Snapdragon 888 lapkakészletet egyaránt megkaphatja, így marad a jól megszokott tradíció, miszerint Európában az Exynos, míg a tengerentúlon és Ázsiában a Qualcomm chipjeivel kerülhetnek piacra az okostelefonok.

Minden bizonnyal 2021 utolsó negyedévében mutathatják be hivatalosan a készüléket, ami négy színben érkezhet, árban pedig az elődjéhez hasonlóan a középkategóriát célozhatják meg.

Az eddig kiszivárgott információk szerint 6,41 hüvelykes, Super AMOLED kijelzővel szerelhetik fel az S21 FE-t, ami támogatni fogja a 120 Hz-es képernyőfrissítési sebességet, ezen felül 128 és 256 GB bővíthető tárhelyre számíthatunk, a megfelelő működést pedig egy 4 500 mAh-ás akkumulátor fogja biztosítani.