Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,41 Ft
Euró
392,13 Ft
Font
457,86 Ft
Bitcoin
61,211 $

Újabb nagy dobásán dolgozik az Apple

A Vision Pro után úgy tűnik, az összehajtható készülékek irányába is elfordul az Apple.

Fotó: Unsplash/Sumudu Mohottige
Smart

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

A The Information beszámolója szerint az Apple vizsgálja az összehajtható készülékek gyártásának lehetőségét. A technológiai óriás állítólag legalább két olyan iPhone prototípust is készített már, amelyek kagylóhéjszerűen összecsukhatóak, valamint egy nagyobb formájú, összecsukható iPad is készült már a műhelyben.

jelentések szerint az összehajtható iPhone-projekt egyelőre még a fejlesztés korai szakaszában jár, és lehet, hogy nem is lát napvilágot, ha végül nem felel meg az Apple magas dizájn- és strapabírósági követelményeinek. A vállalat mérnökeinek ugyanis kihívást jelentett, hogy a készüléket elég vékonyra készítsék, valamint hogy a többszöri hajtogatás után se keletkezzenek gyűrődések és rések a kijelzőn. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Az összehajtható iPad viszont egy fokkal megvalósíthatóbbnak tűnik, mivel arra kevésbé szigorú követelmények vonatkoznak a vastagság és a töréstesztek tekintetében. A készülék nagyjából az iPad Mini méretét hozná, vagyis nyolc colos kijelzővel rendelkezne és támogatná az olyan kiegészítőket is, mint az Apple Pencil.

Az Apple hivatalosan nem erősítette meg az összehajtható eszközökkel kapcsolatos terveit, ám a múltban több szabadalmat is benyújtott a technológiával kapcsolatban.

Amennyiben az Apple mégis piacra dobna egy összehajtható készüléket, akkor olyan gyártókhoz csatlakozna, mint a Samsung, a Huawei, a Motorola és a Microsofthoz, akik már kiadták vagy bejelentették saját összehajtható okostelefonjaikat.