Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,37 Ft
Font
468,84 Ft
Bitcoin
61,459 $

Újabb fordulat, mégis nyomoznak Gálvölgyi János rosszulléte ügyében

A rendőrség korábban megszüntette a nyomozást ennek ügyében, de az ügyészség felülbírálta a döntést.

...svg content...Fotó: Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, humorista otthonában. MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva
Bűnügy
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk róla, hogy a rendőrség megszüntette a nyomozást Gálvölgyi János rosszulléte ügyében, ám nemrégiben kiderült, hogy az ügyészség felülbírálta a döntést, és az eljárás folytatását rendelte el, amiért a színészért nem ért ki a mentő.

Gálvölgyi május elején légzési nehézségekkel, súlyos állapotban került kórházba, s mint utóbb kiderült, végül lányai vitték be, ugyanis hiába várták a rohamkocsi érkezését. Szerencsére a színész azóta sokkal jobban van, korábban azt is kijelentette, semmi akadálya, hogy munkával töltse élete hátralévő részét. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Az Országos Mentőszolgálatnál később vizsgálat indult, amely során megállapították, hogy a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába sorolta, ennek következtében nem történt meg a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldése.

Ezután indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, ám az eljárást rövid idő alatt megszüntették. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője pedig a 24.hu kérdésére közölte, hogy a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség – törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva – hivatalból vizsgálta felül a megszüntető határozatot.

„Az ügyészség ennek eredményeként megállapította, hogy az ügyben további nyomozási cselekmény elvégzése indokolt, ezért a határozatot hivatalból hatályon kívül helyezte és az eljárás folytatását rendelte el”

– mondta. Majd hozzátette, az ügyészség döntése következtében, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt a nyomozás ismét folyamatban van a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.